‹‹ Alle recepten

vegan quiche

Met boerenkool en Knakwortel

4 personen — Hoofdgerecht — 50 min — vegan

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • olijfolie
  • 150 g verse boerenkool
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 pakje tofu (375 g), drooggedept
  • 2 el edelgistvlokken
  • 3 el hummus
  • 1 à 2 pakjes knakwortel

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en haal het bevroren bladerdeeg alvast uit de vriezer.
  2. Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg ook de knoflook toe.
  3. Hierna mogen ook de boerenkool en de Italiaanse kruiden erbij. Schep dit goed door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg wat bakpapier in een springvorm (doorsnede 28 cm.), vet goed in met olijfolie en bekleed daarna met het bladerdeeg.
  5. Mix voor de vulling de tofu, edelgistvlokken en hummus in een keukenmachine tot een gladde massa. Breng dit eventueel ook op smaak met peper en zout.
  6. Meng het tofumengsel goed door het boerenkoolmengsel en verdeel dit daarna goed in de taartvorm.
  7. Snijd de knakwortels in dikke plakjes en druk deze licht in de quiche.
  8. Bak de quiche in 30-40 minuten gaar.

MEER RECEPTEN

Met Knakwortel kun je eindeloos variëren. Gebruik onze recepten als inspiratie voor jouw eigen creatie, en vergeet die vooral niet te delen @knakwortel.