‹‹ Alle recepten

sushi met komkommer en knakwortel

recept van Miss Havermout

4 personen — Lunch — 40 min — vegan

Ingrediënten

  • 1 pakje knakwortels
  • 200 gram havergrutten
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 4 nori vellen
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 avocado
  • Voor de sriracha mayo: 2 eetlepels mayonaise (de Mayolijn van Remia is plantaardig voor de vegans onder ons)
  • Voor de sriracha mayo: 1 eetlepel azijn
  • Voor de sriracha mayo: 1 theelepel sriracha

Bereiden

  1. Breng een pan water aan de kook. Kook hierin de havergrutten gaar, dit duurt 15 tot 20 minuten. Snijd ondertussen de komkommer en avocado in repen. Snijd de knakwortels een keer in de lengte doormidden.
  2. Giet de havergrutten af en meng deze met de rijstazijn en suiker. Meng alles goed door elkaar en laat het geheel even afkoelen.
  3. Leg een norivel op een sushimatje en bedek het vel met een dun laagje havergrutten. Leg hierop een rijtje avocado, komkommer en knakwortel. Rol de sushi op tot een sushirol. Herhaal dit met alle vier de nori vellen. Snijd de sushirollen in stukjes.
  4. Meng alle ingrediënten voor de sriracha mayo en serveer deze bij de sushi. Garneer je sushi eventueel nog met wat sesamzaadjes of peterselie.

Dit recept is bedacht door Miss Havermout, klik hier voor de originele post.

MEER RECEPTEN

Met Knakwortel kun je eindeloos variëren. Gebruik onze recepten als inspiratie voor jouw eigen creatie, en vergeet die vooral niet te delen @knakwortel.