‹‹ Alle recepten

healthy vegan carbonara

De Italiaanse klassieker zoals je hem nog nooit hebt geproefd

4 personen — Hoofdgerecht — 25 min — Vegan

Ingrediënten

  • 2 pakjes knakwortel
  • 300 g spaghetti (volkoren)
  • 125 g vegetarische bacon van de Vegetarische Slager (deze zijn vegan, de 'speckjes' niet!)
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • Peper en zout
  • Handje verse basilicum
  • Voor de saus: 2 teentjes knoflook
  • Voor de saus: 1 middelgrote ui
  • Voor de saus: 300 ml ongezoete amandelmelk
  • Voor de saus: 1.5 avocado
  • Voor de saus: 7 eetlepels edelgistvlokken
  • Voor de saus: Zwarte peper naar smaak

Bereiden

  1. Bereid de Knakwortels volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze daarna in schuine plakken
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Fruit hierna de ui in een koekenpan met wat olijfolie en bak ook de knoflook mee
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Fruit hierna de ui in een koekenpan met wat olijfolie en bak ook de knoflook mee
  4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water gaar. Giet af en doe de pasta terug in de pan
  5. Bak ondertussen de spekjes gaar in een koekenpan. Wanneer deze bijna klaar zijn mogen de plakjes Knakwortel en de erwtjes er nog 2 minuten bij.
  6. Het spekjesmengsel mag nu bij de gekookte spaghetti, samen met de saus. Roer dit even door elkaar en breng op smaak met peper en zout
  7. Serveer de spaghetti op een bord en bestrooi met wat zwarte peper en edelgistvlokken. Als garnering mag als laatste de basilicum eroverheen

MEER RECEPTEN

Met Knakwortel kun je eindeloos variëren. Gebruik onze recepten als inspiratie voor jouw eigen creatie, en vergeet die vooral niet te delen @knakwortel.