‹‹ Alle recepten

frisse bulgursalade

Met geroosterde groenten

4 personen — Hoofdgerecht — 50 min — Vegan

Ingrediënten

  • Halve knolselderij
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 pakjes knakwortel
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper en zout
  • 300 g bulgur
  • 100 g spinazie
  • 15 g munt
  • 300 g snoeptomaatjes
  • Blik kikkererwten (310 g)
  • Blik artisjokharten (390 g)
  • Handje gedroogde cranberry's
  • Handje pompoenpitten
  • Kiemmix (AH)
  • Voor de dressing: 1 rode ui, fijngesneden
  • Voor de dressing: Olijfolie naar smaak
  • Voor de dressing: Citroensap naar smaak
  • Voor de dressing: Peper en zout

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
  2. Snijd de knolselderij, zoete aardappel en knakwortel in kleine stukjes (ongeveer 1x1cm). Leg deze daarna op de bakplaat. Besprenkel deze met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de plaat hierna voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  3. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  4. Leg een handje spinazie op de borden. Verdeel er hierna ook de munt, bulgur, geroosterde groenten, snoeptomaatjes, kikkererwten, dressing, artisjokharten, gedroogde cranberry's, pompoenpitten en de kiemmix

MEER RECEPTEN

Met Knakwortel kun je eindeloos variëren. Gebruik onze recepten als inspiratie voor jouw eigen creatie, en vergeet die vooral niet te delen @knakwortel.