‹‹ Alle recepten

curry wortel

Vegan twist op de klassieke curryworst

4 personen — lunch of snack — 30 min — Vegan

Ingrediënten

  • 1 pak Knakwortel (200 gram)
  • 125 gram ketchup
  • 125 ml water
  • 30 gram suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 kruidnagel
  • 1 blaadje laurier
  • 1 stukje steranijs
  • 1 theelepel kerriepoeder plus iets extra
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Bereiden

  1. Begin met het bereiden van de currysaus en het voorverwarmen van de oven op 220 graden
  2. Neem een ruime pan, zet deze op het vuur en voeg alle ingrediënten van de currysaus samen in de pan. Roer alles goed door met een garde totdat er een gladde massa ontstaat. Laat de saus 15 minuten op laag vuur langzaam warm worden. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  3. Snij ondertussen de Knakwortels schuin in ongeveer 5 stukjes. Leg de gesneden Knakwortels in een ovenschaal, bestrooi met wat olie en bak in 5-8 minuten.
  4. Haal de grove kruiden uit de currysaus. Haal de Knakwortels uit de oven, verdeel de saus en garneer met een snuf kerriepoeder.

Dit recept is bedacht door de mannen van Taylor Made Catering voor de uitreiking van de Food100 awards.

Heb je nog saus over? Je kan de saus een paar dagen in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.

MEER RECEPTEN

Met Knakwortel kun je eindeloos variëren. Gebruik onze recepten als inspiratie voor jouw eigen creatie, en vergeet die vooral niet te delen @knakwortel.