‹‹ Alle recepten

bagel vegan roomkaas

Moderne twist op de klassieke bagel met roomkaas en zalm

2 personen — lunch — Weken: 4 uur | Bereiden: 25 min — vegan

Ingrediënten

  • 2 Bagels
  • 2 Knakwortels
  • 200g Ongebrande cashews
  • 2el Edelgistvlokken
  • 1 Knoflookteen
  • Eetlepel olijfolie
  • Verse dille
  • Verse bieslook
  • 1 Rode ui
  • 1 el Kappertjes

Bereiden

  1. Giet de cashews af en doe ze in een blender met de edelgistvlokken, citroensap, 1/2 theelepel zout, knoflook en 1el water. Blend tot het een glad geheel is. Mogelijk moet je stoppen om de zijkanten met een spatel naar beneden schrapen en om eventueel meer water toe te voegen.
  2. Giet de cashews af en doe ze in een blender met de edelgistvlokken, citroensap, 1/2 theelepel zout, knoflook en 1el water. Blend tot het een glad geheel is. Mogelijk moet je stoppen en de zijkanten met een spatel naar beneden schrapen en eventueel meer water toevoegen.
  3. Giet het cashew mengsel in een schaal en meng de fijngesneden bieslook erdoorheen. Als je nog niet direct aan tafel wilt, kan je het mengsel in de koelkast bewaren. In de koelkast blijft het 3-4 dagen goed.
  4. Om de bagel af te maken, snijd je de Knakwortels door de helft en vervolgens in dunne plakjes. Leg de plakjes in een kleine kom en meng de olijfolie en dille erdoorheen. Laat het geheel 5 minuten staan.
  5. Bak de bagels volgens verpakking en bestrijk deze met de roomkaas. Leg de plakjes Knakwortel op de bagel en garneer met dille, bieslook, ui en kappertjes.

Sta je met honger in de supermarkt terwijl je dit recept leest? Je kunt de zelfgemaakte vegan roomkaas natuurlijk ook vervangen door een kant-en-klare versie.

MEER RECEPTEN

Met Knakwortel kun je eindeloos variëren. Gebruik onze recepten als inspiratie voor jouw eigen creatie, en vergeet die vooral niet te delen @knakwortel.